Om oss

Buan gård ved Ådne og Line

Buan Gård ligger i Orkdal kommune, ca 5 km fra Fannrem og 10 km fra Orkanger.

Vi som driver gården heter Ådne og Line Buan,og er begge født i 1984. Vi er genuint opptatt av dyr, gårdsbruk og omsorg for mennesker som trenger litt ekstra. Siden vi overtok gården i 2010 har vi drevet den i en retning som passer oss og vår hverdag.Vi har ca 100 vinterfora sau, samt at vi har avlastning for ungdom ei helg i måneden. Vi er foreldre til to gutter født i 2015 og 2018, og vi har i tillegg vært fosterhjem fra 2014-2021.

Vi bor i hovedhuset, den brune trønderlånna lengst ned mot stabburet, mens vi benytter kårstua ved siden av til besøkshjem/avlastning. Gårdsbruket består av disse to nevnte bolighusene, som begge er eldre brune trønderlånner, samt fjøs, stabbur, garasje og  uthus. Ved gården er det sauedrift som er hovedproduksjonen. Vi har også noen andre dyr: islandshestene Selja og Freyja, en flokk hunder, katten Pusur og noen høner. Vi er opptatt av godt samspill mellom ungdommer og dyrene, og dyrene spiller en aktiv og viktig rolle i hverdagen vår.

Vi har begge Bachelorgrad i Psykologi (samfunnsvitenskap) fra NTNU. Line har i tillegg tatt etterutdanning i  “Dyreasisterte intervensjoner” ved NMBU på Ås, og har fagbrev i Hestefag. Ådne er oppvokst på gården og har jobbet med ungdom siden han var gammel nok til det, mens Line har vært med siden 2005. Vi driver gården og helgeavlastninga sammen, samt at Ådne i tillegg jobber fulltid ved Fjeldheim gård og Line jobber ved Norgesfor Orkla som rådgiver.

Ådne Buan: tlf 472 32 451
buan.line (a) gmail.com

 

pssst... Ikke langt unna geografisk, men på alle andre vis adskilt, ligger et annet tiltak; Ivar Buan sitt ”Buan gård omsorgs og utviklingssenter”. Tiltakene i har i all hovedsak ikke noe med hverandre å gjøre foruten at de altså ligger geografisk nært hverandre, og deler gårdsnavnet Buan Gård. Vi kan demed ikke svare på henvendelser som har med omsorgs og utviklingssenteret/familiesenter/institusjon å gjøre.